top of page
Träda Trassla Tråda...

TRÄDA TRASSLA TRÅDA…

NORRTÄLJE KONSTHALL 23/9 - 25/11 2023


 

Kan vi känna medlidande med en ihoptrasslad tråd?

Kan vi förnimma silkesfjärilens vingslag genom tygets böljande rörelse?

Kan vi höra skogen tala genom tvinnande papper?

 

"Träda Trassla Tråda"... är en interaktiv utställning i gränslandet mellan performanceverk och konstinstallation av koreograferna Helena Lambert och Sara Lindström Lindhe. 


Här bjuds besökaren in till ett artificiellt landskap som vävts samman av papper, tyg och trådar. En plats att träda in i, beröra och uppleva med alla sinnen och hela sin kropp.
Ett landskap som bär på händelser som har ägt rum eller som snart kommer att ske.

 

"Träda Trassla Tråda"... bjuder in till en djupgående reflektion kring den artificiella världens ursprung och vår nuvarande uppfattning om, användning av och förhållningssätt till några av våra vanligaste förbrukningsmaterial. Ser vi dem som medskapare och bärare av en levande historia, eller betraktar vi dem som livlösa objekt? Utställningen bjuder in till att träda och trassla med våra egna föreställningar, precis som trådarna och materialet vävs samman till något större. I detta landskap beträder vi spår av en skapelseakt, en konstgjord värld som även speglar sitt ursprung. Det är som att vandra genom en skräphög – en mänsklig skapelse som blivit till en kontrastrik palett. Hur bemöter vi det? Hur omfamnar vi det? Och hur gör vi det till vårt eget?

 

Vid utvalda tillfällen aktiveras installationen med en föreställning där en interaktiv lek mellan dansare, publik och material uppstår. En multisensorisk konstupplevelse där tyg böljas ut i blom, trådar trasslas till liv och papper prasslas till tunnlar genom rummet.

 

 

Offentliga Föreställningar på Norrtälje Konsthall:

Onsdagar kl. 13:00: 27/9, 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11, 22/11

Onsdagar kl. 17:00: 25/10, 22/11

Lördagar kl. 13:00: 30/9, 14/10, 21/10, 18/11

Längd: ca 30 minuter. Kostnadsfritt för alla åldrar

 

Verket har tagits fram i nära samarbete med konstnärerna Anna Nyberg och Jan Carleklev. 

 

Träda Trassla Tråda sker med stöd av Region Stockholm, Statens kulturråd och i samproduktion med Weld, Rum för Dans och Norrtälje Konsthall 

Verket hade premiär på Weld i Stockholm  i december 2022

bottom of page